torstai 2. heinäkuuta 2015

Mellajärvi-Puolamajärvi 79 km

Tänään nähtiin jo niin monta poroa, että menin laskuissa sekaisin. Kuvan yksilö bongattiin tien viereisen talon pihasta ja lähdin sitä kameran kanssa väijymään. Karkuun jolkottamisen sijaan poro alkoikin tulla kohti ja siinä ehti jo vähän miettiä, että pitäisikö etsiä parempaa suojaa. Eläin kuitenkin ohitti parin metrin turvavälillä, joten säästyin painiottelulta.  




Päivä oli helteinen ja maasto mukavan vaihteleva. Koska matka oli suhteellisen lyhyt, niin emme pitäneet kiirettä vaan pysähtelimme jätskitauolle kyläkauppaan ja kahville vanhalla koululla sijaitsevaan kesäkahvilaan. Paikallisten kanssa jutusteltiin säästä, sääskistä, sienestämisestä ja toki pyöräilystä. 


Eväsleipiä oli hyvä syödä keinussa, niin itikat eivät olleet riesana. Nerokasta! Hyttysten lisäksi mukaan kuvioihin ovat tulleet pienet kärpäset ja mäkäräiset. Pyöräillessä moiset eivät kiusaa, mutta pysähtyessä ovat heti hikisellä iholla kiinni. Ehkäpä Jäämeren tuulisella rannalla saa seuraavan kerran olla rauhassa öttiäisiltä. 


Hiljalleen alkaa näyttää jo Lapilta. Järvien lomasta näkyy kumpuilevia vaaroja, mikä on ilo silmälle, mutta pyöräilijälle maisema lupaa hikisiä hetkiä. Reitille osui pari isompaa nousua ja tietenkin myös vastatuulta, mutta vetovastuuta vuoroteltaessa matka ei ollut kovin raskas. 


Nyt olemme Puolamajärvellä mökkeilemässä noin 30 km päässä Pellosta. Tarkoituksena on hengailla mökillä muutama päivä, koska meillä on siihen aikaa ja sääennusteet lupailevat sateita seuraaviksi päiviksi. Toki olisi tarkoitus käydä kauppareissulla Pellossa, joten ihan pelkkää lepäilyä ei ole tiedossa.


Yötön yö jekuttaa vielä etelän likkaa ja huomaamatta kello onkin jo yli puolen yön. Taivaanrannassa riittää vielä valoa ja kaakkurit (?) huutavat järvellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti