torstai 16. heinäkuuta 2015

Äkäslompolo: sadepäivä

Auts, selkähän tässä tulee makoillessa kipeäksi. Helpommalla pääsisi jos olisi fillarin satulassa. Tänään oli sen verran epävakaista, että pidettiin löhöilypäivä. Jounin kaupasta evästä ja luettavaa, niin kului se päivä teltassakin. 


Pienet annospakkaukset voita on aikamoista luksusta, kun muuten leivänpäälliset reissussa ei ole ollut paljolti ylähuulta kummempaa. Juustoa on kyllä ostettu ja kuljetettu mukana muutamia päiviä, mutta margariinirasia olisi vähän liian ällö pyörälaukuissa. Rieska on onneksi niin hyvää, että sitä saa syötyä ilman päällisiäkin. 

Sateen tauottua käytiin pizzalla. Kylällä on suhteellisen paljon elämää, koska tänään alkoi Ylläs soikoon -tapahtuma. Muutenkin maastopyöräilijöitä ja retkeilijöitä näkyy raitilla. 


Huomiseksi on luvattu parempaa ilmaa, joten jospa sitä kapuaisi Ylläksen päälle maisemia ihailemaan. 

Jotenkin on vaikea ymmärtää, että reissu alkaa olla takanapäin. Ajatukset kyllä harhailevat jo paljon kotiaskareissa ja tulevissa retkissä. Päällimmäisenä on kuitenkin hyvä ja rento olo siitä, että kaikki sujui mainiosti ja on valmis palaamaan kotiin. 

3 kommenttia:

  1. Sinullahan on selvät sävelet,toista on minulla,nyt haapajärvellä on tehtävä päätös käynkö Kauhavalla,se olisi täältä länteen 160km,siis kahden päivän ajo,persukset ei salli pitempiä ajopäiviä tai sitten olisi kokeiltava uutta satulaa,se voisi auttaa.Annoin tänään yhdelle kollumnin kirjoittajalle sinun plogi osoitteen,kirjoittaa juttua säitä pelkäämättömistä matkaajista,sinulla taitaa olla kokemusta.

    VastaaPoista
  2. Satula on kyllä oleellinen varuste! Specialized ja SDG -merkeillä on ollut kaupoissa testisarja satuloita, joita saa koekäyttöön, niin ei tarvitse ostaa sikaa säkissä. Hyvät pyöräilyhousut auttaa myös jaksamaan ja pyöräilyhousujen alle ei pidä laittaa alushousuja, niin säästyy hiertymiltä.

    Seuraan mihin reittisuunnitelmiin päädyt. Myötätuulia!

    VastaaPoista
  3. Pyöräilyhousu jutun huomasin kanssa.päädyin Kauhavan suuntaan,eilen ajoin 93km ja meno maistui,tänään päädyi 42 jälkeen Evijärvelle sateen uhatessa ja hyvä niin nyt sataa,onneksi sain teltan ajoissa pystyyn.Kauhava on mulle tärkee,sielä on puukko tehdas myymälä ja museo,olen kiinnostunut puukoista ja käytän myös harrasteessani.

    VastaaPoista