sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Kolari-Muonio 87 km

Aamulla arvoin, että pärjäisinkö pyöräillä alkumatkan ilman takkia, kun oli aika aurinkoista. Heitin kuitenkin tuulitakin päälle, mikä oli oikea ratkaisu. Päivä oli reissun kylmin ja välillä sormiakin paleli. 

Vastatuuli viilensi menoa ja teki etenemisestä raskaampaa. Kolarin ja Muonion välille ei liiemmin osunut taukopaikkoja, mutta tästä tietoisina olimme varustautuneet etapille eväsleivillä. 



Reitille sattui upea Äijäkoski ja tällä kertaa koskea pääsi ihastelemaan näköalapaikalta. Äijäkoski on Muonionjoen suurin koski. Kuohut näyttivät hurjilta, eivätkä kovin houkuttelevilta aloittelevan koskimelojan mielestä. 

Perillä Muoniossa herkuttelin pizzalla, jossa oli kylmäsavulohta ja erityisen hyvä tomaattikastike. Johan sitä tulikin muutama päivä salaattia puputettua. Pizzapaikasta sain hyvän vinkin telttapaikasta. Tarjoilija suositteli uimarantaa, joka oli reilun kymmenen kilometrin päässä Muonion keskustasta. 

Kävimme hakemassa iltapalaa mukaan marketista ja suuntasimme rannalle. Paikka osoittautui täydelliseksi. Saatiin teltta rannan tuntumaan ja päivän pölyt huuhtoutuivat uimareissulla. Kauniin järvimaiseman fiilistelyt ja iltapalan nauttiminen rannalla vaihtui kuitenkin mukavuus syistä teltassa kyhjöttämiseen, koska iltaa vasten tuuli tyyntyi ja itikat hyökkäsivät kimppuun. 



2 kommenttia:

  1. Vesi oli varmaan kylmempää kun Ojiksella! Mulla ei ollut pokkaa uida edes siellä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli yllättävän lämmintä vettä, ainakin kun on jonkun kerran avannossa käynyt ;)

      Poista