keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Raattama-Äkäslompolo 80 km

Jee, tänään meni 2000 km rikki! Olisin mielelläni juhlinut hetkeä vaikka pullakahvilla, mutta reitille ei osunut ainuttakaan kahvilaa. 


Raattama ei ollut kymmenen vuotta sitten tehdyn hiihtoreissun jälkeen muuttunut. Ainoan kyläkaupan valikoima oli pieni, mutta onneksi maitorahkaa löytyi. Pallastunturilla oli vielä lunta. 



Tänään viimeisteltiin aurinkolasien rusketusrajat ja muutenkin tarkeni polkea t-paidassa. Vähän oli tylsähköä maastoa, mutta aina jostain mäkien välistä pilkistelevät tunturit toivat hieman vaihtelua ja mielenkiintoa maisemaan. 

Matkalla poikkesimme Äkäsmyllylle, joka oli Äkäsjoen varrella. Mylly oli vielä 60-luvulle asti käytössä ja nykyiselläänkin se on toimintakunnossa, toisin kuin paikan kahvila. 



Päädyimme Kittilän sijasta Äkäslompoloon, missä hengailemme todennäköisesti muutaman päivän leirintäalueella lauantaista Kolarin junaa odotellen. Kolarissa kun ei ole juurikaan nähtävää, mutta Ylläksellä voisi vaikka käydä vähän luontopolkuja kävelemässä. 
Jotain muuta kuin pyöräilyä, kiitos!


2 kommenttia:

  1. Onnea Leena 2 tonnisesta, hurja mimmi! On ollut uskomattoman hienoa seurata reissuanne tämän matkakertomuksesi kautta. Minä luen iltaisin ääneen kuin parasta jännityskertomusta ja Perhe kaivaa karttakirjasta reittiä esiin.
    Nyt sitten pientä lepoa ja lauantaina alamäkeä kohti etelää....
    Tsemppiä vielä viimeisille päiville! t: täti-Riitta

    VastaaPoista
  2. Hei Riitta! Ihanaa kuulla, että tarinat viihdyttävät. Äitikin kommentoi, että tuntuu kuin olisi tarakalla reissussa mukana, kun lukee blogia. Kiva kun voin kuljettaa sukua mukana :) Tämmöinen palaute lämmittää ja tsemppaa iltasella kirjoittamaan taas rivin jos toisenkin. Terkkuja kartturille!

    VastaaPoista