maanantai 6. heinäkuuta 2015

Muonio-Palojärvi 93 km

Sateen piti alkaa vasta iltapäivällä, mutta kevyt tihkusade rummutti teltan kattoa heti herätessä. Ei muuta kuin pikainen aamupala teltassa, märkä teltta nippuun, sadevermeet päälle ja takaisin tielle. 

Alle tunnissa kengät olivat märät sadesuojista huolimatta. Muuten oli lämmin polkea, mutta taukojen jälkeen kesti tovin, että sormiin ja varpaisiin palasi tunto. Pieni myötäinen tuuli vauhditti menoa ja sateen takia ei liiemmin jääty pitämään taukoja.

Jalat rullasivat kevyesti ja olimmekin yllätyksellisen nopeasti urakoineet päivän taipaleen. Maasto muuttui Hettan jälkeen, kun siirryimme havupuuvyöhykkeen pohjoispuolelle. Sateen takia maisemien ihailu jäi toiseen kertaan. Katse pysyi suurimmaksi osaksi tiessä ja porot jäivät bongaamatta. 

Päädyimme Palojärven kylään, joka on kymmenen kilometrin päässä Norjan rajasta. Oma käsitykseni kylästä on vähän erilainen. Täällä ei ole mitään. Leirintäalue on paikan sydän ja sen yhteydessä on huoltoasema, ravintola ja pieni kauppa. 

Otimme mökin kahdeksi yöksi, koska sateiden ennustetaan jatkuvan. Keski-Suomessa muutama viikko sitten vielä tarkeni fillaroida sateesta huolimatta. Lämpötilan laskiessa kymmenen asteen hujakoille tilanne onkin hieman toinen. Niin kauan kun ei ole vielä kiire junalle, niin mieluummin vietetään sadepäivää jossain muualla kuin pyörän päällä. Todennäköisesti keskiviikkona lähdemme jatkamaan matkaa Norjan puolelle. 

Nauttikaahan etelässä helteistä minunkin puolestani!

2 kommenttia:

  1. Harkitse ensi reissulle Sealskinz-sukkia. Pitävät jalat kuivina, vaikka kengät kastuisivatkin. N.50€, saa retkeilyliikkeistä.
    http://www.sealskinz.com/UK/
    http://www.scandinavianoutdoorstore.com/valmistajat/sealskinz/
    http://www.partioaitta.fi/tuotemerkit/sealskinz
    http://www.fillarifoorumi.fi/forum/showthread.php?32559-Seal-skinz-varusteet

    T

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Todellakin seuraavalle reissulle täytyy varusteita miettiä vähän tarkemmin. Kenkien sadesuojat ovat riittäneet työmatka-ajossa aikaisemmin, mutta pidemmillä matkoilla näköjään ovat melko turhat.

    VastaaPoista