torstai 9. heinäkuuta 2015

Enontekiö-Pikefoss 93 km

Ehkä tähän asti paras pyöräilypäivä. Jalat rullasivat kevyesti ja polkemista olisi voinut jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Yleensä kun fillarointi on helppoa, niin syy siihen löytyy tuulesta ja tämä päivä ei ollut poikkeus. Emme olleet lepopäivänä saaneet supervoimia vaan myötätuulen ansiosta saimme nauttia kevyistä kilometreistä.

 
Heti aamusta ylitimme Norjan rajan. Netit kiinni puhelimista ja jäimme sosiaalisen median pimentoon. Sivistyksestä emme kuitenkaan olleet kaukana ja parin tunnin kuluttua olimme Kautokeinossa. Pitkästä aikaa pääsimme isoon ruokakauppaan hankkimaan eväitä. Löysin Nutellaa annospakkauksissa <3


Kylän jälkeen tie seuraili Kautokeinojokea. Vaarat laaksoineen ja pienet purot tarjosivat mielenkiintoista katsottavaa. Kauempana näkyi paikoin vielä lumisia laikkuja joidenkin tuntureiden rinteillä. Kumpuileva maasto kasvoi tunturikoivua. 


Tie ylitti vesivoimalan Kautokeinon jälkeen. Käytiin räpsimässä kuvia. Veden pauhu oli mahtava, mutta vielä näyttävämpää kohinaa oli luvassa. 


Leiriydyimme Pikefossin vesiputoukselle miljoonan hyttysen ja mäkäräisen iloksi. Putoksen tasaiseen kohinaan on mukava nukahtaa, niin ei kuule hyttysten ininää. Huomenna jatketaan Altaan ja Jäämeri on enää vajaan 100 km päässä. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti