keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Palojärvi-Raattama 93 km

Parin päivän paluumatka samoja teitä takaisipäin väsytti pääkoppaa ja teki pyöräilystä tylsistyttävää. Koska meillä ei ole kiirettä Kolariin paluujunalle, niin päätimme muuttaa reittisuunnitelmia ja suuntasimme Muonion sijasta Raattamaan. Pyöräilymatka pitenee ainakin yhdellä päivällä, joten junan odotteluaika Kolarissa lyhenee. 

Laiskan aamun jälkeen lähdimme kohti Hettaa. Paikallisessa leipomossa herkuttelimme leivoksilla ja leipää hamstrattiin evääksi. Lounas hoidettiin K-kaupan pihalla auringon lämmittäessä asfalttia. Sitten suuntasimme uusiin maisemiin ja mieli oli pirteä. 

Toinen tauko pidettiin peltojen keskellä bussipysäkillä, koska aukealla paikalla tuuli puhalsi kevyesti ja karkotti hyttyset hetkeksi kimpusta. Pilvetön taivas lisäsi hyvää mieltä. 


Etelässä on kuulemma ollut kurjat kesäkelit. Olemme onnekkaasti selvinneet viimeiset kuusi päivää ilman sateita ja aurinkoisia päiviä pitäisi olla vielä muutama edessä. Lämpötila on ollut retkipyöräilyyn varsin mainio ja olemme nautiskelleet 15 *C päivälukemista. Öisin puolestaan on ollut vähän viileämpää, jotain 5-10 *C väliltä, mutta makuupussissa ei ole vielä tullut kertaakaan kylmä. 

Saavuimme Raattamaan illalla totetamaan, että kylän ainoa kauppa oli mennyt jo viideltä kiinni. Onneksi evästä ja vettä oli tarpeeksi mukana. Bongasimme infotaulun kartasta läheisen uimarannan ja pienen hakemisen jälkeen osuimme oikealle paikalle. Hiet huuhtoutuivat Ounasjoen virtaan ja saimme teltaan taas kerran aivan mahtavalle paikalle. 


Paikalta löytyi myös kota polttopuineen, joten saatiin reissun ensimmäiset fiilistelytulet tehtyä. Parasta leiripaikassa kuitenkin on, että hyttysiä ja mäkäräisiä ei liiemmin ole. Huominen reittisuunnitelma on vielä vähän auki. Mennäkkö Kittilän vai Äkäslompolon kautta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti