sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

9. Etenemistä, Tammisaaren kansallispuisto

Päivä alkoi kauppa- ja kaffereissulla Sandnässudissa. Rantauduimme tyylikkäästi leikkipaikkalle. 


Saimme hetken odotella putiikkien aukenemista, mutta se ei meitä haitannut. Vesitäydennys kaupasta eikä kahvilasta onnistunut muuten, kuin vesikanisterin ostamisella, mikä oli hieman nuivaa. Vettä oli kuitenkin kaikilla suht paljon jäljellä, joten ostettiin vain pieni tonkka. Huomenna sitten saadaan Hangosta lastattua lisää vodaa kajakkeihin. Kapasiteettia on kuljettaa neljän päivän vedet mukana eli vähintään 16 litraa. 

Voi onni ja autuus, kun päästiin aavemmille vesille Snappertunan kapeista ränneistä. Tammisaaren kansallispuisto vaikutti kauniilta saarisokkeloineen. Hieman haastetta navigointiin aiheutti sekoileva kansikompassi, joka ei ehkä tykännyt keittimen ja kaasupatruunan välittömästä läheisyydestä. Täytynee pakata jatkossa metalliset tarvikkeet kauemmas kompassista. 

Myötäisellä tuulella saatiin edetä tämäkin päivä. Nautittiin lounas hienolla saarelle ja kahvitauolla lötköteltiin rantakalliolla pienten päiväunien verran, mikä on kuuluu mulla täydellisen retkipäivän konseptiin. 

Kuva: Mikko

Leirisaari saavutettiin 34 km läpyttelyn jälkeen. Horisontti on näkyvissä, mökkejä puolestaan ei ole mäköpiirissä ja silokalliota on varpaiden alla. 



Leirissä vallitsee rento, kevyt ja iloinen tunnelma kaikkien ollessa tyytyväisiä kuluneeseen päivään ja innolla odotamme huomista shoppailureissua Hankoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti