maanantai 22. kesäkuuta 2020

10. Hanko, Gustavsvärn ja Hauensuoli

Jostain syystä nukuin yön huonosti ja aamulla piti arvuutella, että millä jalalla sitä nousisi. Aamu-uinnin jälkeen oli jo ihan hyvä fiilis ja 23 km matka Hankoon taittui kevyesti. 


Hangossa käytiin pizzalla ja Skifferin liuska maittoi aurinkoisella terassilla. Käytiin myös ruokakaupassa, jätskillä ja kahvilla, samalla täydennettiin vesivarastot. 


Aikataulutus eli ja päätettiin hoitaa vielä Saaristonauhan Hangon edustan pari käyntikohdetta ennen leiriytymistä, jotta päästään aamusta jatkamaan matkaa ja ylittämään Hangon selkä hyvässä kelissä. 

Hangossa pysähtymisen jälkeen oli motivaatio kateissa melonnan suhteen. Olisin ollut helposti houkuteltavissa telttamajoituksen vaihtamiseen hotelliyöksi. Ajatus matkan jatkamiseen märissä vaatteissa ei inspiroinut, mutta kajakkiin pääsemisen jälkeen sitä vain keskittyi etenemiseen. 


Iloksemme Gustavsvärnin majakkasaarella oli Majakkaseuran vapaaehtoisia päivystäjiä paikalla ja saimme lämpimän vastaanoton saarelle. Vinkkinä muillekin, että jos saaren lippusalossa liehuu lippu, niin väkeä on paikalla. 


Laituri oli korkea, mutta uimatikkaita pääsi kapuamaan ylös. 


Saimme nauttia vieraanvaraisuudesta ja virkistävä iltakaffe tuli oikein hyvään saumaan. Mukavaa oli jutustella retkueemme ulkopuolisten ihmisten kanssa ja saimme kuulla saaren historiasta sekä Majakkaseuran toiminnasta. Piristyneinä ja iloisin mielin lähdimme etenemään, vaikka kello olikin jo iltakahdeksan. 


Jonkun kilometrin päässä oli vielä Hauensuoli, joka oli pakollisia kohteita Saaristonauhassa. Hauensuoli on kahden saaren välinen kapeikko, jossa on vanhoja kiveen hakattuja tekstejä. Meloimme kapeikon läpi, mutta kajakeista käsin näkyi ainoastaan osa yhdestä kirjoituksesta. Rantautuminen saarelle oli haastavaa, mutta saaren takaa löytyi pieni luonnollinen laituri kolmelle kajakille. 



Hangon jälkeen mittareihin kertyi vielä 10 km, kunnes saarivierailut oli hoidettu ja kajakkien keulat pysähtyivät sopivaan leirisaareen. 

Huomenna nukutaan tunti pidempään ja herätys on klo 8. Nyt vähän melatoniinia iltapalaksi varmistamaan paremmat yöunet ja korvatulpat korviin, jotta tiiroken säksätys hieman vaimenee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti