tiistai 16. kesäkuuta 2020

4. Pellinki-Glosholmen-Kaivokari

Aamu oli harmaa ja hieman viileämpi verrattuna edeltäjiinsä, mikä ei haitannut yhtään. 



Muutaman kilometrin melonnan päässä oli odotettu visiitti Pellingin kauppaan. Olin lukenut jostain blogikirjoituksista, että kaupan lähellä oleva ranta on huono, mutta päätettiin silti käydä asia itse todistamassa. 

Kuva: Venni
Kuva: Venni

Juutuin pohkeita myöden rikkivedyn katkuiseen mutavelliin ja Crocsit jäivät sitkeästi liejun syövereihin. Hetken jouduin tuumailemaan, että miten pälkähästä selviän ja sain lopulta jalat tossuineen vedettyä irti mudasta. Kaverin toinen sandaali hukkui myös hetkellisesti rantautumisen yhteydessä, mutta löytyi pienen hakemisen jälkeen. Tarinan opetus oli se, että huono rantautumispaikka oli oikeasti todella huono. 

Haasteiden jälkeen kauppareissu nostatti mieltä ja nautiskeltiin ostosten jälkeen vielä kahvit ja viinerit. Sen jälkeen saatiin kuuron verran sadetta niskaan, mutta se ei menoa haitannut. 


Matka jatkui kohti Glosholmenia, missä käytiin katsomassa muumitalon esikuvana toiminen majakan jäänteitä. Lähistöllä oleva Klovharun eli Tove Janssonin saari olisi ollut Saaristonauhan vapaaehtoisena käyntikohteena, mutta saari on avoin yleisölle vain yhtenä viikkona heinäkuussa, joten emme käyneet sen kautta. 

Glosholmenista saimmekin meloa loppupäivän varsin painostavassa ja seisovassa ilmassa. Levää alkoi näkyä paikoin jo hieman runsaammin. 



Matkamme eteni 25 km verran ja huomenna olisi tarkoitus valloittaa Suomenlinna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti