torstai 25. kesäkuuta 2020

13. Björkö ja Aspö

Tänään oli tiedossa lyhyempi päivä, koska karttoja tutkiessa todettiin, että ei ole mielekästä lähteä ylittämään isompaa selkää päivän viimeisenä etappina. Ei siis ollut kiirettä ja ajateltiin, että voidaan kävellä vähän enemmän Björkössä, joka on yksi Saaristonauhan käyntikohteista. 


Björkön rannassa katse kiinnittyi välittömästi kahvilan mainokseen. Syötiin kuitenkin omat lounaat ennen kuin lähdettiin suunnistamaan kahvilaan, jonne oli hyvät opasteet ja selkeä polku. 



Polun päästä löytyi jotakin erittäin idylliä ja ainutlaatuista. Talon isäntä otti meidät lämpimästi vastaan ja kertoi paikasta. Tiluksien remontointi oli aloitettu vajaa vuosi sitten ja kahvilatoiminta vain muutama päivä ennen vierailuamme. Pihalla käyskenteli pari ponia ja lisäksi saarelta löytyi lampaita, nautoja ja kanoja.  Navettarakennukseen oli kerätty kotimuseoksi tilalta löytyineitä vanhoja arkisia maatalon esineitä ja sisällä talossa sai kurkkia huoneisiin, jotka oli sisustettu talosta ja vintiltä löytyineillä huonekaluilla. 



Kaiken kruunasi iloinen vastaanotto keittiön puolelle ja maukas porkkanakakku, jota nautiskeltiin pihan varjoisella puolella pelargonioiden ympäröiminä. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Tsekkaa kesäkahvilan Insta tästä linkistä:  @cafebjorko 



Onnellisina jatkoimme matkaa katsomaan saaren erikoisuutta, joka on saaren syvä ja suuri sisäjärvi. Rannat olivat täynnä uimareita, jotka nauttivat järven puhtaasta vedestä. 


Melonta jatkui seuraavaksi Aspön saarelle, josta löytyi myöskin leppoisaa saaristolaistunnelmaa. Oli tänään savustettua kalaa, haitarimusisointia ja rauhaisa tunnelma. 


Käytiin saunassa ja päästiin pitkästä aikaa peseytymään makealla vedellä. Vähän oli nihkeää vetää melontakamat puhtaalle iholle, mutta jatkoimme vielä matkaa ja leiriydyimme lähisaarelle. 



Iltapalaksi nautittiin Aspön saaristolaisleipää ja savukalaa. Melontaa kertyi päivälle 27 km verran. 

3 kommenttia:

  1. Meidän reissu on jo heitetty, ihanaa että teidän matka jatkuu vaan! Hyvää reissun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä oli kivoja kuvia Instassa. Varmaan aika spesiaali reissu! Meillä matka jatkuu vielä arviolta viikon.

      Poista