perjantai 19. kesäkuuta 2020

7. Porkkalanselkää ja paahdetta

Aamu alkoi hieman ankeammissa tunnelmissa, kun seurueemme kärsi ensimmäisen kalustotappion vuotavan makuualustan merkeissä. Kaikesta patjan uittamisesta ja saippuavedellä läträämisestä huolimatta vuotoa ei saatu paikallistettua. 


Tuulet puolestaan olivat jälleen suotuisat  ja myötäisellä mentiin koko päivä. Lounaalle oli ladattu suuret odotukset, mutta Porkkalan satamassa olivat omistajat vaihtuneet, eikä pizzaa ollut enää tarjolla. Valmis ateria pöydässä nautittuna oli kuitenkin ylimääräisen kilometrin arvoinen. 




Porkkalanselkä päästiin ylittämään suorinta reittiä myötäisellä 4 m/s tuulella. Ei paljon parempi sää olisi voinut sattua kohdilleen. Samanlaista tuuria toivotaan jatkossa Hangon läntiselle selälle. 

Pientä tuulenvirettä olisi toivonut illaksi. Leiripaikkamme oli auringon puolella, eikä hakeutuminen saaren metsäisempiin osiin varjon vuoksi kuitenkaan houkuttanut. Kärvisteltiin auringossa ja helpotus oli suuri, kun lopulta aurinko katosi vastapäisen saaren taakse. 


Epätoivoinen varjoon hakeutuminen
Kuva: Venni

Juhannusta emme oikeastaan juhlineet. Kai meillä on vähän kuin ikuinen juhannus menossa, koska ollaan lomalla ja viikonpäivät ovat menettäneet merkityksensä. 


Rentoa juhannusta lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Nyt mäkin olen mukana teidän reissussa. Mahtava reissu teillä on meneillään! Me ajellaan parhaillaan Kolarin kohdalla ja huomenna on tarkoitus jalkautua maastoon noin 5 yöksi Kilpisjärvellä. Suunta otetaan kohti Termisvaaraa.

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa reissua teillekin! Toivottavasti ei ole paljon ötököitä pohjoisessa.

    VastaaPoista