sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

2. Svartholm

Yö meni aikamoiseksi pyörimiseksi, mutta aamulla oli suhteellisen virkeä olo ja lopullisesti silmät sai auki aamu-uinnilla. 

Melonta oli kevyttä ja helppoa pienessä myötätuulessa, mutta kajakin ohjattavuus hieman hankaloitu isommassa aallossa. Täytynee järjestellä tavaroita hieman toisella tavalla, jotta saa lisää painoa kajakin takaosaan myötätuulipäiville, niin ehkäpä paatti pysyy paremmin suunnassa. 



Lounaan laitoin aamulla tekeytymään ruokatermokseen ja päivällä oli lämmin parsaa ja torvisieniä sisältävä risotto valmis. Sekaan lisäsin vielä parmesania sekä basilikaa ja olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen. 

Päivän tavoitteena oli toinen Saaristonauhan pakollinen käyntikohde Loviisan edustalla sijaitseva Svartholman merilinnoitus. Saarella oli sopivasti myös teltta-alue, joten jäimme 30 km melonnan jälkeen yöpymään saarelle ja saimme kaikessa rauhassa tutustua linnoitukseen. 




Seuraavan päivän reittiä tutkittiin tarkasti, mutta kaikesta googlailusta huolimatta matkalle ei taida osua auki olevia kahviloita. Kummasti vaan motivoisi, jos tietäisi, että seuraavassa taukopaikassa olisi jäätelöä tarjolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti