perjantai 26. kesäkuuta 2020

14. Päivä

Teksti ja kuvat: Mikko

14 päivää merellä. Tämä tarkoittaa 14 kertaa teltan pystyttämistä ja purkamista. Päivän rutiinit alkavat heräämisellä 07, jonka jälkeen leiri puretaan ja jatketaan kesäkeittiön ääreen. Jokainen valmistaa omat ruokansa omalla tavallaan. Itse syön joka aamu puuroa, koska se on niin hyvää, että taju meinaa lähteä. Samalla keitän lounasta varten vettä termariin. Ruokailujen jälkeen kajakin pakkaamiset ja heräämisestä liikkellelähtöön menee noin 1,5 tuntia. 


Melominen tehdään noin 1,5 tunnin pätkissä, jonka jälkeen pidämme lyhyen tauon. Taon jälkeen toinen samanmoinen legi perään. Lounas nautitaan kalliolla noin 3-4 tunnin melomisen jälkeen. Lounaalla otetaan hiukan rennommin, jotkut ovat ottaneet jopa pienet torkut ruuan jälkeen. 

Iltapäivä etenee aikalailla samalla rytmityksellä kuin aamupäivä, mutta päivän päätteeksi saatetaan ottaa vielä yksi ylimääräinen legi, riippuen vallitsevista olosuhteista. Kokonais liikkeelläoloaika on jotain kuuden ja kahdeksan tunnin välillä. Tämä on oikein mukava tähti edetä eikä joudu edes taistelemaan väsymyksen kanssa. Illalla leirin pystyttämiseen ja varusteiden huoltamiseen menee vaihtelevasti aikaa, mutta yleensä olemme teltoissa lepäämässä jo yhdeksän jälkeen. 

Reissulla on aikaa myös rentoutua ja keksiä kaikkia älyttömyyksiä. Tällä hetkellä yksi osallistujista yrittää kasvattaa kajakin kannella korianteria. Lisäksi keräämme saarilta roskia aina kun kyytiin mahtuu tavaraa. Pääsääntöisesti olemme keränneet muovipulloja ja köysiä. 


Päivät etenevät nopeasti ja mieluisasti, vaikka joillakin pätkillä saatamme meloa parikin tuntia tuijottaen samaa saarta horisontissa. Tälläinen reissu on kaiken vaivan ja valmistautumisen arvoinen. Suosittelen kaikille tutustumista rannikon ja saariston ihmeelliseen maailmaan.

Terveisin vieraskynä, Mikko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti