tiistai 23. kesäkuuta 2020

11. Hangon läntinen selkä

Aamu valkeni hikisenä. Tyyni keli paljasti sinilevät, jotka olivat kerääntyneet veden pinnalle, mutta saaren toiselta reunalta pääsi vielä uimaan. 


Hangon läntisen selän ylitys peilityynellä päästi meidät helpolla. Saimme ihailla haahkakoiraiden kokoontumisajoja. Lintuja oli muutama sata. Myös joutsenet parveilivat suurin joukoin. 



Tyyni keli oli omiaan hylkeiden bongailuun ja pian hallien laulu jo kuuluikin. Hylkeitä oli arviolta toistakymmentä muutaman sadan metrin päässä meistä olevalla luodolla. Emme menneet lähemmäs häiritsemään, mutta pari yksilöä tuli meitä tarkkailemaan. 

Lounastaukoa pidettiin hyljeluodon lähellä olevassa saaressa ja seurailtiin hylkeiden touhuja. Näin myös reissun ensimmäiset merikihut ja karikukot. 


Luonaan jälkeen pidimme vielä pari taukoa matkalla Saaristomerelle Örön viereen. Örössä käymme huomenna vierailulla, koska se kuuluu Saaristonauhan käyntikohteisiin ja netin mukaan siellä olisi aamupalaa tarjolla. 

Iltapuuhat menivät rauhakseen ja totutulla kaavalla, joka sisältää uinnit, suht puhtaiden ja kuivien vaatteiden vaihdon, teltan pystytyksen ja iltaruokailun. Tällä kertaa söimme yhdessä tortilloita, jotka ovat aika klassikko melontaretken eväslistassa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti