keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

12. Örö ja Borstö

Tällä kertaa ulkoistettiin aamupalan keittelyt ja suunnattiin lyhyen melonnan jälkeen valmiiseen tarjoilupöytään Örön saarelle. 


Örö on yksi Saaristonauhan käyntikohteita, joten samalla saatiin suoritusmerkintä lokikirjaan. Saari oli tuttu entuudestaan, mutta olisihan siellä voinut kierrellä pidemmänkin aikaa. Palvelu oli hyvää ja nautittiin vielä satamassa munkkikahvit sekä täydennettiin vesivarastot. 


Tähän väliin on pakko kommentoida kuvissa toisinaan näkyvistä melojien vakioasusteista - IKEA-kasseista, Tähän väliin on pakko kommentoida kuvissa toisinaan näkyvistä melojien vakioasusteista - IKEA-kasseista, että ne ovat yhdet tärkeimmistä retkimelojan varusteista. Täytyy myöntää, että Hangossa kyllä hieman hävetti, kun me kaikki kolme marssimme kaupungilla siniset kassit olalla kahisten. Oltiin hieman valtavirrasta. 

Matka jatkui läpi Vänön eteläpuolen saarisokkelon. Oli kaunista, kun toisella puolella avautui ulappa ja toisella oli saarien mosaiikki erilaisine kalliomuodostelmineen. Ajoittain saimme kuunnella kaukaisuudesta kantautuvaa hylkeiden laulua. 


Päivän toisena Saaristonauhan kohteena oli Borstön saari, jonka nähtävyytenä oli 1800-luvulla saaren edustan jäiltä löytynyt puuveistos. Laivan keulakuvana toiminut naishahmo on saanut nimekseen  Borstögumman ja se vartio saarta ylhäältä kalliolta. 


Saarivierailun jälkeen suuntasimme parin kilometrin päähän Borstöstä ja pystytimme telttakylämme 28 km taivalluksen jälkeen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti