keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Kolari – Helsinki

Iik! Nyt on junaliput paluumatkalle hankittu. Jotenkin matkaan lähteminen konkretisoitui, kun reissun päätöspäivä lyötiin kalenteriin. Vaikuttaa siis ihan oikeasti siltä, että retki toteutuu ja suuntaan juhannuksen tienoilla fillarilla Helsingistä Jäämerelle. Se jää sitten nähtäväksi, että päästäänkö perille asti vai telttaillaanko kuukausi matalalla profiililla jossain kehäteiden ulkopuolella ja palataan hissukseen takaisin kotiin.


Pyöräilyurakan aloitus puolestaan määräytyi sen perusteella, että matkan varrelle osui Hailuodossa järjestettävä Bättre Folk -festari. Jouduin käymään pientä painia pääni sisällä, että haluanko viettää juhannuksen maantiellä fillarin satulassa sen sijaan, että olisin merellä melontaseuran perinteisellä juhannusretkellä. Festarit veivät kuitenkin voiton, koska kyseiset hipsteribailut taitavat jäädä kesän ainoaksi suuremmaksi musiikkitapahtumaksi, jonne ehdin. Melomaan joutaa sitten loppukesästä, kun tsygä on Jäämeren jälkeen laitettu myyntiin tai vähintään tungettu varaston pimeimpään nurkkaan.

Uudet renkaat tulivat vihdoin perille. Tänään siis edessä pyörän pesu ja vanhat maantiekumit menevät vaihtoon. Vähän jännittää, että kuinka tahmeaksi meno muuttuu painavammilla ja leveämmillä renkailla. Toivottavasti järeämmät renkaat ovat kuitenkin kestävämmät, kun tien päällä ei jaksaisi olla koko ajan sisäkumeja paikkaamassa.

2 kommenttia:

  1. Ei muuten mennyt renkaiden vaihto ihan putkeen. Sisäkumeissa on liian lyhyet venttiilit, joten en saa niihin pumpattua ilmaa. Näköjään oli fiksua ostaa kiekot, joissa on korkeampi profiili. Nooh, huomenna metsästämään sopivia sisureita.

    VastaaPoista
  2. Harmia rattaisiin. Onneks ei ollu vakavampi vastoinkäyminen. Oppirahat ja silleen...

    VastaaPoista