torstai 25. kesäkuuta 2015

Rantsila-Kempele 67 km

Aamupalan jälkeen kömmin takaisin makuupussin syövereihin ja nukuin vielä muutaman tunnin. Ei ollut kiire mihinkään ja sateenkin piti hellittää puolenpäivän aikoihin. 

Odottelu palkittiin jälleen kerran ja sateet kulkivat reilusti edelläni. Alamäki jatkui ja kohtalaiseksi yltynyt sivutuuli avitti matkaa. Suora tie ei liiemmin tuonut uutta ihmeteltävää ja maisema oli jo tutun oloista muutamalta edelliseltä päivältä. Peltomaisema ja maaseudun hajut vuorottelivat soisten mäntymetsien ja voimakkaana leijuvan suopursujen tuoksun kanssa.


Kun autot eivät suhahtele ohi, on mahdollisuus kuunnella ympäröivää luontoa. Olisi hienoa tunnistaa enemmän lintuja äänistä. Pyörällä suihkiessa kun ei niin ehdi tirppoja nähdä. Isommat toki huomaa kuten joutsenet ja kurjet pelloilla. Muutaman päivän ajan pellon pientareilta on pölähtänyt lentoon myös kuoveja. Paha sanoa, että ovatko pikku- vai isokuoveja. Tai voihan se olla, että eivät ole kuoveja lainkaan. Jotain kurppia kuitenkin. 

Pidin vain yhden tauon kun sattui sopivasti kauppa matkan varrelle. Parkkipaikalla juttusille tuli vanhempi herra ja harmitteli kehnoja pyöräilykelejä. Ukko tarjoutui majoittamaan minut mökilleen, mutta kohteliaasti kieltäydyin vedoten siihen, etten ollut vielä edennyt tarpeeksi päivän osalta. 

Päivän etappi typistyi ajateltua lyhemmäksi, kun päädyin Hailuotoon menemisen sijaan jäämään yöksi Kempeleelle. Matkaseuralaiseni kurvaa yöbussilla mestoille ja huomenna jatkamme yhdessä festareille. 


Maalaisromanttinen majoitus vaihtui yösijaan rekkamiesten kanssa. Huomenna sitten toivottavasti telttailua merimaisemissa. 

5 kommenttia:

  1. Moi.
    Itsellä tämä yö töitä ja sit alkaa loma. Tarkoitus olis huomenna iltapäivästä hypätä fillarin selkään ja lähteä retkelle. Aika paljon samoja jälkiä tulen. Jyväskylä- Skibotn- Narvi olis suunnitelmissa. Nautihan matkasta ja maisemista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Esa! Tänne vaan, kyllä tiellä on tilaa useammallekin pyöräilijälle :) Jos seuraat blogia ja ollaan jossain lähettyvillä, niin toivottavasti tavataan. Toivottavasti pakkailut sujuu hyvin ja lähtöjännitykseltä saat nukuttua :) Hyvää matkaa ja rullaavia renkaita!

      Poista
  2. Huomenta taas,nyt olen jo tosi toimissa,tarkoittaa että ensimmäinen ajopäivä takana samoin eka yö telttaillen.Matkallisesti aloitus aika rauhallinen,80km,vaikka lyötätuuli siivittikin matkaa,sateesta ei ole ollut haittaa.Ensiyö menee sukuloidessa keskisuomessa.Telttailu on sujunnut hyvin,sateettomuus kyllä tekee siitä helpomman ja mielstäni nautittavan.Tullessa pakkaukset oli aika painavat,kotoa lähtiessä oli jääkaappi tyhjennettävä mukaan ja niin ollen ruokatavaraa oli kyllä reilusti laukuissa,mutta kyllä ne siitä kuluu kun matka edistyy,mutta jäi lähtieessä jotain poiskin,käytän tienpäällä huomio liiviä ja se unohtui ,sellaisen uuden hankkiessa matkalla meni oma aikansa,mutta aina meinaa pakatessa jotan unohtua.Ei muuta kun matkaan.

    VastaaPoista