perjantai 19. kesäkuuta 2015

Pala kakkua

Ensimmäinen päivä takana ja 29 edessä, joista kaikki eivät onneksi ole pyöräilypäiviä. Masentavista sääennusteista huolimatta, säästyttiin sateilta ja muutenkin matka sujui leppoisasti. Alkujärkytys oli kuitenkin aika huima, kun polkaisi 17 kg retkilastissa olevat fillarin liikkeelle. Vaikka takalaukkujen kanssa pyöräilyä oli vähän harjoitellut, niin silti tilanne oli toinen, kun mukana oli enemmän tavaraa. Fillarin pitämiseen pystyssä sai todella keskittyä ja katukivetyksiä ei enää ylitetty vauhdikkaasti. Seisaaltaan ajamista oli turha edes harkita. Mutta kaikkeen tottui ja loppupäivästä ajo oli jo vakaampaa. 

Mittariin kerättiin 112 km ja päätepysäkiksi valikoitui Nastola. Päästiin tädin luokse sisämajoitukseen ja kummasti tätä luksuksesta osaa arvostaa, vaikka telttaöitä ei olekaan vielä takana. Kelatkaa: suihku, vessa, jääkaappi, lämmintä, kuivaa ja tyyny eikä hyttysiä. Passaa hyvin tällainen pehmeä lasku matkan aloitukseksi.


Täti ei itse ole kotosalla, mutta oli jättänyt meille kerrassaan taivaallista juustokakkua. Tai ainakin toivon, että kehoitus: "syökää jääkaapista kaikkea mitä löydätte", koski myös kakkupaloja. Nyt ne ainakin on syöty. 

Vielä pyöräilyvaatteet pikapyykkäys ja olen valmis untenmaille. 

4 kommenttia: