perjantai 12. kesäkuuta 2015

Viikko lähtöön

Sinne jäi rakas Ridley huoltoon. Toivottavasti kaikki menee hyvin, koska saan pyörän takaisin vasta muutama päivä ennen lähtöä. Olen kyllä huollattanut fillaria säännöllisesti ja kaikki osat ovat melko tuoreita, joten ei pitäisi suurempia yllätyksiä tulla. Takavaihtajan rissat olivat jostain syystä vaihdon tarpeessa jo vuoden ajon jälkeen ja toinen eturatas menee uusiksi, jotta saan vähän pienempää välitystä ylämäkiä varten. Sopivia varapinnoja ei löytynyt suoraan kaupan hyllystä eli niitä pitää vielä metsästää, koska tuskin oikeanlaisia pinnoja sitten matkan varreltakaan löytyy ihan joka pitäjästä. Toivottavaa tosin olisi, että kiekot kestäisivät reissun, koska omissa mekaanikon taidoissa on vielä aika paljon parannettavaa.

Poljin pari päivää sitten siskolle kylään lampaita moikkaamaan touring-renkailla ja vähän suuremman kuorman kanssa. Ihan turhaan jännitin uusien renkaiden toimivuutta. Hyvin rullaavat ja suodattavat tärinöitä niin paljon enemmän kuin maantierenkaat. Kaupungissa ajo reunakivetyksineen ja pyöräteiden halkeamien kera ei enää tunnu missään vaan meno on varsin silkkistä. Lisäksi renkaat sujahtivat paikalleen ilman asennuskiukkua, vaikka kyseiset kumit nettikeskustelujen perusteella eivät ole ihan helpoimmasta päästä. Ongelmat alkoivat vasta sisäkumien kanssa, joiden venttiilit eivät olleet tarpeeksi pitkät profiililtaan korkeampiin kiekkoihin. Sopivia sisäkumeja onneksi löytyi kivijalkamyymälästä, mutta reissulle täytyy varata muutamat ylimääräiset sekä paikkasarja.


Samalla reissulla nukuin yhden yön teltassa, jotta sain testattua viime kesänä hankkimaani makuupussia vähän viileämmässä kelissä. Tarkenin suhteellisen hyvin, mutta kerrasto olisi ollut kiva. Oli hyvä treenata myös teltan pystytystä talven jälkeen. Pystytyksessä apuna oli lapsityövoimaa, joten voi olla, että ajatukseni pääsi siinä hötäkässä vähän herpaantumaan. Myöhemmin katselin telttaa vähän kauempaa ja ihmettelin tuuletusikkunoiden saumoja ja sitä, etten ennen ole huomannut, että ne on jotenkin typerät sateen kannalta. Noh, ei niitä saumoja mitenkään huonosti oltu suunniteltu vaan kyseessä oli perinteinen user error. Olin laittanut päällikankaan väärinpäin. Vahvasti menee!

Viikko lähtöön. Enää ei voi paljoakaan tehdä mitään. Kunto on mitä on ja nyt vaan keskityn syömiseen sekä lepäämiseen. Varmaan olisi fiksua huoltaa myös omaa kroppaansa, joten joogaa, venyttelyä ja putkirullausta olkoon ohjelmassa vielä ennen matkan alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti