keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Viitasaari-Pyhäsalmi 95 km

Massiivinen saderintama tuntuu pysyttelevän sitkeästi yllämme, mutta jollain ihmeen tuurilla vältimme taas tänään kastumisen. Päivällä satoi masentavan rankasti ja mieli oli kärsimätön. Poltteli jo päästä takaisin tielle. Viitasaaren Hännilänsalmen leirintäalueelle täytyy antaa täydet pisteet palvelusta ja ymmärtäväisyydestä, kun saimme jäädä iltaan asti pitämään sadetta vuokramökkiin ilman lisämaksua. Taktikointi kannatti ja pääsimme lähtemään vain pienen tihkusateen saattelemina kohti Pyhäsalmea. 

Sadevaatteet kävivät pian tukalan kuumiksi ja melko tarpeettomiksi. Puolessa välissä matkaa kurahousut päätyivät takalaukkuihin ja lyhyillä pyöräilytrikoilla pärjäsi mainiosti. Mitä nyt rekkojen pyyhkäistessä ohitse, sai mukavan kurasuihkun niskaansa. 

Kesäillan pyöräilyssä oli oma fiiliksensä, kun muuta liikennettä ja melua oli vähemmän, joten välillä pystyi polkemisen lomassa vaihtamaan muutaman sanan matkaseuran kanssa. Illan hämärässä kohtasimme myös ensimmäisen vahtikoiran, joka juoksi pihaltaan peräämme. Hetken luulin, että saamme spurtata ihan tosissamme, mutta onneksi vauhtimme oli siinä vaiheessa jo kohtuullisen reipas ja koira luovutti nopeasti. 

Ennen Pyhäsalmea saavutimme edellä ajavan retkipyöräilijän, jonka kanssa pysähdyimme vaihtamaan muutaman sanan. Herra oli myös matkalla Jäämerelle ja osallistumassa Hullun polkasu -nimiseen pyöräilytapahtumaan (www.hullunpolkasu.fi). Sinnikkäästi tyyppi veti fillarin peräkärryä mukanaan pukeutuneena farkuihin ja kauluspaitaan. Pisteet vielä retkeilijälle siitä, että hänellä oli tavoitteena käydä matkan varrella mahdolliseimman monissa lavatansseissa. Mies manaili vähän säätä, kun oli sateen takia lykännyt lähtöään päivemmällä ja illan tanssit jäisivät nyt välistä. Itse mieluummin keskityn pyöräilyn jälkeen syömiseen ja lepuuttamiseen, mutta hienoa, että jotkut jaksaa vielä laittaa jalalla koreasti pitkän pyöräilypäivän jälkeen. 

Puoliltaöin saavuimme Pyhäsalmelle matkakumppanin kaverin asunnolle. Minua hemmotellaan sohvapaikalla ja muutenkin on kuivempaa, lämpimämpää ja vähemmän ininää korvan vieressä kuin edellisenä yönä. 

Hyvä päivittää blogia yöllä väsyneenä :) Olin eilen otsikoinnut tekstin: Jyväskylä-Sysmä. Emme kuitenkaan kääntyneet takaisin ja korjasin otsikkoon päätepisteeksi Viitasaaren. Laittakaahan palautetta jatkossa, jos huomaatte, että olen pudonnut kartalta. 

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista uutisointia,huomena olisi minunkin tarkoitus viimein startata matkaan,viimeinkin,olen joutunut erinäisistä syistä siirtämään lähtöä,mutta nyt en kyllä enää malta odotella,toisten matkakertomusten lukeminen aiheuttaa kyllä aikamoisen paineen tien päälle ja säätilakin on kääntymässä parempaan.Suunta on minullakin pohjoiseen mutta mitään tarkempaa en ole päättänyt.Olen lähdössä ensimmäiselle oikein pidemmälle matkalle ja sikäli on vähän jännitystä,harjoitteluja olen kyllä suorittannu. Hyvää matkaa teille,perässä tullaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys Heikki! Kiva kuulla, että kirjoitukset nostavat matkakuumetta. Lepuutan seuraavan viikonlopun Hailuodossa ja sen jälkeen aikataulu Jäämerelle matkaamisessa höllääntyy. Katsotaan jospa saat meidät kiinni :) Pidetään yhteyttä!

      Poista