lauantai 20. kesäkuuta 2015

Uitettu koira

Alkumatka Nastolasta Vääksyyn sujui tahmeasti pienessä tihkusateessa. Eilinen kevyt myötätuuli ei ollut enää vauhdittamassa etenemistä, mutta päivän positiivisiin asioihin täytyy lukea se, ettei myöskään vastatuuli haitannut menoa. Vääksyssä pidettiin taukoa vähän pidempään, kun eilisen illan majoituksen tarjonneet sukulaiset tulivat mökiltään meitä moikkaamaan. Oli virkistävää rupatella, syödä jäätelöä ja ihmetellä kanavan toimintaa. 

Matkan täytyi kuitenkin jatkua ja lähdimme polkemaan yltyneeseen sateeseen. Puolessa tunnissa kengät olivat litimärät suojiksista huolimatta. Enemmän kuitenkin harmitti se, ettei kaatosateessa pystynyt nauttimaan Päijänteen upeista maisemista. Valokuvia ei myöskään innostanut jäädä sateessa räpsimään, joten tästä päivästä ei kertynyt täytettä kameran muistikortille. Onneksi täydessä sadevarustuksessa ei tullut läpimärkänäkään kylmä ja säätiedoite lupaili illaksi selkenevää. 

Usko ennustuksiin kuitenkin horjui Sysmässä ja reissuseuralaiseni kannatti kirjautumista paikalliseen hotelliin. Siispä naputtelen tätä päivitystä taas suihkunraikkaana ja mukavuuksien keskeltä. Päivän kilometritavoite jäi vähän vajaaksi ja urakoitiin vain 78 km. Huomenna on sitten reilun 100 km päivämatka Jyväskylään, joten nyt on aika painaa pää tyynyyn ja meditoida itsensä syvään uneen, mikäli se on mahdollista alakerran baarista kantautuvassa älämölössä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti