tiistai 1. syyskuuta 2015

Melonta on vakavaa puuhaa

Koska vedet ovat vielä lämpimiä, niin pidettiin muutaman melojan kanssa leikkipäivä. Tarkoituksena oli koetella tasapainoa erilaisin tempuin eli lätsähtää mereen mahdollisimman näyttävästi. Seuran SUP-laudat ja muoviset kajakit toimivat ponnistusalustoina, joilta päädyttiin uimasilleen lukemattomia kertoja. Pelleily oli yllättävän raskasta, kun piti nauraa paljon ja kavuta yhä uudelleen kajakkiin. Missään vaiheessa ei onneksi tullut kylmä, kun oli neopreeniä päällä.

Kuva: Satu Tala 

SUP-laudalla hurjin temppuni oli kuperkeikka. Muutamat yritykset päätyivät veteen, mutta pari onnistunuttakin mahtui mukaan. Oli kovin yllättävää, että päälläseisonta ei onnistunut laudalla, kun en osaa sitä tasaisellakaan maalla.


Melonta kahdestaan yhden hengen kajakilla oli huteraa puuhaa eli uimatta ei tästäkään kokeilussa selvitty.


Neljä melojaa yhden kajakin päällä puolestaan sai aikaan sukellusveneen. Kajakki hörppäsi, mutta oli vielä melottavissa. Cafe Regatan asiakkaat katselivat ihmeissään meidän touhuja, mutta eivät sentään hälyttäneet paikalle meripelastusta.

Jokaisen melontakurssin soisi alkavan moisella läträyspäivällä. Kun vesi tulee tutuksi, niin ei enää tarvitse jännittää, että mitä käy jos kaatuu kajakilla. Leikin varjolla saatiin hyvää pelastautumisharjoittelua eli treeniä siitä, että miten kajakkiin pääsee uintireissun jälkeen takaisin. Ja tietysti leikkimistä voi suositella myös sen takia, että se on ihan mahdottoman h-a-u-s-k-a-a!


2 kommenttia:

  1. Ehkä mekin sit kokeilkaa tätä ensi kerralla? ��

    VastaaPoista
  2. Voidaan uida seuraavalla kerralla, kun ollaan vesillä :) Voi tosin mennä kelien puolesta ens kesälle.

    VastaaPoista