maanantai 19. syyskuuta 2016

Tähtäimessä Huippuvuoret 2016: Jääkarhunkierros 5. päivä

Lepopäivän ratoksi aamuherätys oli samainen klo 7 kuten muinakin aamuina. Pidempään olisi voinut köllötellä, mutta jonkun olisi pitänyt kuitenkin olla karhuvahdissa, joten käytännössä oli helpompi herätä totuttuun aikaan. Aamu oli normaalista poiketen kiireetön, koska leiriä ei tarvinut purkaa ja sulloa omaisuuttaan rinkkaan.

Rauhallisen aamupalan jälkeen lähdimme kevyin kantamuksin kipuamaan viereistä rinnettä ylös. Rinkan yläosan sai irrotettua vyölaukuksi, johon mahtui termarin ja vesipullon lisäksi lounastarpeet. Rinne oli sen verran jyrkkä ja pitkä, ettei rinkkaa tullut ikävä. Nousua tuli reilu 300 m. Päiväpyrähdys ei itsessään ollut ajallisesti eikä matkan puolesta kovin raskas, vaikka 7 km ja 5 tuntia oltiin reissussa.









Maisemat olivat upeat. Kaukaisuudessa Pyramiden vuoren takana näkyi sininen meri ja valkoisena hohtava Nordensjöldin jäätikkö. Pyramiden vuoren kupeessa tulisi olemaan vaelluksemme päätepysäkki parin telttayön jälkeen.






Koska illalla ei tarvinut pystyttää leiriä, niin aika oli ruhtinaallisesti käytettävissä sellaiseen luksukseen kuin kasvojen pesuun. Pääsin osalliseksi vaelluslikkojen spa-hetkeen, jossa hemmoteltiin hipiää kasvosaippualla ja lämpimällä vedellä! Olin alkujaan ajatellut, että kyllähän minä jossain lätäkössä käyn nassun ja kainalot huuhtelemassa, mutta lumien sulamisvesistä muodostuneiden purojen kylmä vesi, reilusti alle +10 asteinen ulkoilma ja jatkuva tuulen armoilla oleminen oli sellainen yhtälö, ettei edes sisäinen avantouimarini olisi ryhtynyt moiseen. Pesut tuli näissä oloissa muuten hoidettua kosteuspyyhkeillä.

Loppuillan rutiineihin kuului tavaroiden pakkaaminen aamua varten ja sitten olikin klo 1-3 karhuvahtivuoron odottelua. En mennyt nukkumaan ennen omaa vuoroa ja kävin vapauttamassa edelliset vahtijat jo aikaisemmin tehtävästään, kun olin saanut omat ilta-askareet hoidettua. Oli aika tylsät pari tuntia, kun ei näkynyt edes peuroja, mutta meni se aika omiin ajatuksiin uppoutuneena ja maisemia ihastellessa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti